lauantai 16. heinäkuuta 2011

Jazz is not dead, it just smells funny...

No huoh...tästä on tulossa pitkä ja rönsyilevä postaus...on asiaa torstaisista jazzeista, DBTL:sta, karppauksesta, vatsasta ja vähän menkoistakin...Mikäs tässä kirjoitellessa, sillä nukkumaankaan ei pysty, naapurissa on nimittäin äänestä päätellen aika kosteat pirskeet...


Katsos vaan, tämä siirtyy taas näköjään lauantain postaukseksi kun kello on jo taas yli puolenyön, mutta ajatuksissani nyt on vasta perjantai.

Eilen oltiin tosiaan siellä Jazzeilla kuuntelemassa Gunhild Carling family bandiä Ruotsalaisella Klubilla. Aivan mahtava päivä kokonaisuudessaan. Sään ollessa nyt lämpimämpi, oli ihanaa istuskella jazz-kadun Sangria-terassilla, kuunnella ranskalaista musiikkia, katsella ihmisiä ja juoda tietysti sangriaa. Siitä sitten siirryttiin Klubille. Olimme sen verran hyvissä ajoin paikalla, että saatiin tosi hyvät paikat ja syötiin maukas ateria suussasulavine jälkkäreineen ja viineineen! Sinä iltana ei laskettu ;) Tarjoilijalta kävi ilmi, että netissä TODELLAKIN oli ollut virhe ja loppupeleissä emme olleet ainoat ihmiset, jotka olivat hämmästyneinä odottaneet kuulevansa Carlingeja keskiviikkona!

Minä en ollut kyseistä bändiä koskaan ennen kuullut livenä, mutta vanhempani ovat useasti heitä olleet eri paikoissa kuuntelemassa ja olen kuullut kehuja. Ja kaiken kehun arvoisia he olivatkin! Kyseessä siis perhekokoonpano, on isää, äitiä, sisaruksia, siskonmiehiä ja lastenlapsia, jotka kaikki soittavat. Porukka oli kuin Trappin perhe kun he astelivat lavan taakse ennen konsertin alkua! Ja mikä ihana välitön tunnelma heidän välillään olikaan!

Kotiin päästiin neljän jälkeen aamuyöllä...huh, oli aika tuskaa kotimatka, kun sekä kuskia että matkustajia väsytti kovasti. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Hieman vielä jossain vaiheessa iltaa haaveilin, että olisin nyt seuraavanakin päivänä lähtenyt vielä Kirjurinluodolle katsomaan Ricky Martinia ja muita lattaribändejä, mutta silloin aamuyön väsyneinä hetkinä oli aika selvää, että laitoin säleverhot tiukasti kiinni ja puhelimen äänettömäksi ja nukuin...yhteentoista! Aamun sateinen sää ratkaisi loppuviimein kaiken...Jäin kotiin.

Tähän väliin nyt tuokiokuvia jazzeilta...


Matkalla taas evästeltiin...kermakahvia ja 86% suklaata


Hauska

...eikä yhtään tehnyt mieli ;)

Mä oon nyt niin koukussa kuvaamiseen

Mmmm...sangriaa lämpimänä kesäpäivänä


Falafelpyöryköitä ja kasvis couscous

Tiramisu

Hei aivan loistavaa punkkua!










Aamulla herätessä oli vähän kurja olo vatsassa...Se nyt on selvää että kaikki se istuminen autossa ja konsertissa eilen, ei tehnyt mitenkään erityisen hyvää vatsalle. Heitin verkkarit jalkaan ja painuin lenkille. Oli kiva huomata, että jaksoin taas piirun verran enemmän juosta kertamatkana kuin tiistaina. Kyllä tästä taas lenkkinä tais tulla se sama viitisen kilometriä, ehkä vähän till. Kotimatkalla kävin kaupan kautta hakemassa kermaa ja kurkkua. Kyllä mä nyt aattelin, että palautan pienissämäärin niitä pannassa olleita ruoka-aineita takaisin...eihän mulle jäänyt oikein mitään jäljelle.

Kello oli palattuani taas jo vaikka mitä, joten en nyt alkanut mitään aamiaista väkertämään, vaan tein itselleni pikaisen kinkku-mozzarellasalaatin ja keitin kupin kahvia kermalla ja kookosöljyllä. 



Mä en kyllä tajua...mulla on joteski kroppa nyt ihan sekaisin monella tapaa... 

Otetaan nyt esimerkiksi menkat. Mä oon jo vuosia syönyt Cerazette minipillereitä, joiden ansioista olen saanut viettää täysin menkkavapaata elämää. Aivan taivaallista! Jotain satunnaista tiputtelua on ollut muutamia kertoja, mutta se on liittynyt stressiin. Nyt kun toukokuussa tiukensin karppaukseni takaisin ruotuun, niin alkoi myös tiputtelu. Eikä se jäänyt ihan pieneksi, vaan pian alkoi tulla ihan kunnon vuotoa, sanoisin, ja täysin ilman säännönmukaisuutta. Voitte kuvitella että olen kironnut tätä asiaa! Kyllä oli tänäänkin outoa ostaa siteitä kaupasta! No joo, nyt siis vuodan taas ja olo on tosi turvonnut ja pinna selkeästi aika kireällä. Olen kyllä kuullut että karppaus kiihdyttää hormoonitoimintaa. Ärsyttää silti! Mummoalkkarit ovat siis palanneet vaatekaappiini stringien viereen. Sanottakoon nyt veilä, ennen kuin joku taas miettii, että eikö se nainen ole kuullut tamppooneista...niin tämä on niin epäsäännöllistä vuotoa runsaudeltaankin, että tamppoonit ei tähän tarkoitukseen nyt sovi, valitettavasti!

En tiedä johtuuko näistä menkoista, vatsasta vai mistä, mutta mulla on painokin noussut. Ei nyt määrällisesti todellakaan kauheasti, mutta enemmän kuin aikoihin ja sen oman psykologisen rajan yli. Mä nyt toivon että pikapuolin kaikki palautuisi uomiinsa...vatsa, syömiset, menkat ja paino.

Käväsin vielä myöhemmin iltapäivällä kaupungilla ystäväni kanssa. Ostin torilta rehuja, huomenna niistä jotain hyvää loihtimaan! Sitten haettiin lähestyvään DBTL:n lippuja. Ostimme yhdessä liput Sir Elwoodien keikalle kaupunginteatteriin. Niitä lippuja olikin myyty jo aika tavalla, joten hyvä että napattiin ennakkoon. Lisäksi mä ostin kaksi lippua Erinin keikalle (ja oli siellä joitain muitakin sooloja/duoja, en vaan nyt muista ketä) Linnateatteriin. Viime vuodesta viisastuneena tietää sanoa, että ne Linnateatterin jutut on ihan helmiä! Harmi vaan että isäntä, Jukka Takalo ei ole siellä kuin parina ensimmäisenä iltana.




Mulla oli muuten päällä taas se mun Pikku-Peppi liivimekko. ( Kuvia mekosta kesäkuun samannimisessä postauksessa) Se on kyllä niin kiva. Mahtaiskohan sitä raaskia vielä satsata ja ostaa sellainen punainen myös...

Jees, mutta huomenna aamulla varmaan lisää lenkkiä ja yleistä hyvänolon seurantaa ruokailujenkin suhteen. Taidan nyt jonkin aikaa ainakin aloittaa aamut kaurapuurolla, ihan niiden kuitujen takia.


6 kommenttia:

  1. Onpas mukavia tunnelmakuvia Jazzeilta. Sulla on kivoja musiikkivinkkejä tässä ja aikaisemmassa postauksessa, tykkäsin ainakin tosi paljon tuosta Carolina Wallin Perez:stä, todellakin ihana ääni tuolla naisella.

    Kuulostaapa tosi harmilliselta vatsa yms ongelmat kropassa. Toivottavasti tasaantuisi. Jos olet äkillisesti muuttanut ruokavaliota suuresti niin johtuu varmasti siitä ja ehkä helpottaa kun kroppa tottuu? Toivottavasti parannusta tulisi pikaisesti.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Vitsi, että tuli iso fiilis lähteä itsekin jonnekin taas.... Mutta tää kesä on nyt jostain syystä sellainen, ettei me tunnuta pääsevän oikein minnekään. (Tonin musiikkihommat vie kaikki viikonloput ja mummot ei oikein kerkee lapsia hoitamaan.) Plääh..

    Mitä jos ne sun vatsakivut johtuukin ihan vaan noista menkkajutuista? Mä lueskelin tossa yhtenä päivänä karppaus.infon keskusteluja ja pistin merkille, että monilla on alussa jäänyt menkat pois tai sitten niistä on tullu tosi kivuliaat. Kannattaisko sun käydä lekurilla ja vaihtaa pillereitä? Mulla pitäisi lähipäivinä alkaa kanssa menkat, nää on nyt ekat tän ruokavaliomuutoksen jälkeen ja mua vähän jännittää. Mä syön yazz-pillereitä, jotka kanssa vieneet multa menkat melkein kokonaan. Yleensä tulee vaan pientä tiputtelua päivän kaks, kun pillerilaatta vaihtuu. Kohta sitten nähdään, muuttuuko asia johonkin suuntaan.

    Kuitenkin, oli miten oli, kyllä ne asiat selviää ja kohta sulla on taas hyvä olla. Tsemppiä. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kun diggaatte kuvista!

    Maria: Mukavaa että koet saaneesi hyviä musavinkkejä :) Nyt tuntuu että on tällainen musiikkipainotteinen vaihe menossa. Sais alkaa tuleen toi helmivaihekin pian...sitä odotellessa! Joo, ja mä soitan kanssa koko ajan tuota CWP:n cd:tä, koita ihmeessä saada käsiisi jos pystyt. Pärlor och svin on sen nimi.
    Olen mä jo vuoden ollut tällä ruokavaliolla, enkä viimeaikoina mitenkään radikaalisti ole tiukentanut, joten ei tämä varmaan yksinään sillä selity.

    Maria: Kyllä teidän aikanne vielä koittaa sauhuta kesätapahtumissa!
    Ei nämä kivut mene yksiin aina tän vuotamisen kanssa, joskus kyllä. Ja gynelle pitäs tosiaan mennä, mutta varaa tässä sitten aikaa, kun koskaan et tiedä koska vuodat. Keväällä papaa ei just sen takia pystytty ottaan. Enkä tosta pillereiden vaihdosta ole kauheen innostunut, vaihtiksia ei ole niin paljoa, koska en voi syödä yhdistelmäpilsuja estrogeenin takia...ja nämä on vaan (ennen) sopineet mulle tosi hyvin. Mutta joo, eiköhän nämä asiat tästä vielä iloksi muutu! Ja saas tosiaan katsoa muuttuuko sun vuodot johonkin suuntaan... :)

    VastaaPoista
  4. Noi on aina yhtä hankalia juttuja. Mullekaan ei kaikki pillerit sovi, tulee hirveitä mielialaongelmia. Aikasemmat, joita söin melkein kymmenen vuotta sai mut menettämään haluni niin elämän kuin seksin suhteen pojan syntymän jälkeen. Se on kummallista, miten kroppa voi yhtäkkiä muuttua sillä tavalla. Sitten tuli kokeiltua muutamaa eri merkkiä ja nää on nyt ollu suht ok. En tiedä kumminkin, pitäiskö vaihtaa kierukkaan. Oon sitä ajatusta kammonnu, mutta nyt kun pitäs uusia pillerirespa, en saa edes aikaseks soittaa terkkariin aikaa varatakseni. Kierukalla menis se viis vuotta, ettei tarvis huolehtia. Nekään vaan ei sitten sovi kaikille. Mieluiten laittasin putket poikki kokonaan, mutta oon vielä niin nuori, että tuskin pääsisin edes jonoon. :/

    VastaaPoista
  5. Ei ole helppoa olla nainen :D
    Mä olen kanssa kuullut noita kauhutarinoita vääristä pillereistä. Mä en ole edes muita syönyt, nämä sopi heti kuin nenä päähän, joten koitan nyt pitkittää päätöstä ja odotella jahka nämä menkat tästä nyt edes säännöllistyis. Kierukassa on tietty se hyvä puoli että viis vuotta saa olla rauhassa, mutta toisaalta näin tulee ainaski käytyä rönttösronkinnassa kerran vuoteen, samalla kun reseptiä uusii :)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa fiilistellä noita sun kuvia :) Tunnustan, etten koskaan ole vielä PoriJazzeilla käynyt... Suunnitelmissa on edelleen :D Oisko se tuolla "Asioita joita täytyy tehdä ennen kuin täyttää 40"-listalla 8)

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!