torstai 15. syyskuuta 2011

Hot Hot Hot

Flunssan jälkimainingeissa mun alkoi tänää tehdä kauheasti mieli tulista taikkusafkaa piiiiitkästä aikaa. Mulla on yksi erittäin hyvä resepti takataskussa. Viimeksi olen tätä safkaa tehnyt vuonna nakki ja sota, silloin riisin kera. Nyt taidan lisätä tähän kanaa ja höyryttää kukkakaalia riisin tilalle. Mutta joo, suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan!

PUNAISTA THAI-CURRYA KASVISTEN KERA




Öljyä paistamiseen
2 rkl punaista/vihreää Currytahnaa
2 chiliä (itse käytin chilitahnaa purkista kun tuoretta ei ollut kaupassa)
Tölkki kookosmaitoa (ei sitten mitään light-paskaa!)
2 1/2 dl kasvislientä
kesäkurpitsa
minimaissintähkiä
3 porkkanaa kuorimaveitsellä suikaloituna
sokeriherneitä 
herkkusieniä
punainen paprika ohueiksi suikaloituna
bambunversoja jos niistä tykkää
1rkl thai-kalakastiketta
1rkl kirkasta hunajaa
2 kaffir-limen lehteä
cashew pähkinöitä (itse jouduin lykkäämään nyt pinjansiemeniä, kun oli pähknät loppu)

Kuumenna öljy isossa kasarissa ja paista currytahnaa ja chiliä muutama minuutti. Sekoita joukkoon 2rkl kookosmaitoa (sakeaa maitoa pinnalta) ja keitä kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kasvikset ja anna kiehua n.10min. Lisää kalakastike, hunaja, limetin lehdet ja loput kookosmaidosta. Lisää myös pähkinät. Anna porista viitisen minuuttia silloin tällöin sekoittaen. 

Thai flavours


Hot HOt HOT



Riisin kanssa tarjoiltuna tämä on ihan parhaimmillaan. Nooh, tulkoon lisäkasvikset hyvänä kakkosena!


Kävin muuten töistä tullessa ihanassa lankakaupassa nimeltä Lankabaari. Siellä oli mitä ihanampia houkutuksia. Nyt mukaan tarttui vyyhti mitä lie kudetta ja iso virkkuukoukku...jos vaikka niitä säilytysrasioita koittais virkata. Tänään en pääse vielä aloittamaan...ohje täytyy metsästää netistä ja myyjä suositteli kastamaan langan lämpimässä vedessä nyt, niin ei sitten tule kutistumisvaaraa jälkeenpäin. Maltan tuskin odottaa että pääsee kokeilemaan!



9 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Pitää joskus kokeilla :)
    Minulla tämä flunssa on vienyt ruokahalun lähes kokonaan... (Harvinaista herkkua minulle;)) Pari ruisleipäpalaa olen tänään syönyt... Liikaa hiilareita, mutta nyt ei muuhun kykena. Kunhan tästä toivun, niin teen jotain tulista :)

    VastaaPoista
  2. Koita ihmeessä Lila, oiva resepti avaamaan tukkoisen nenän ;) Paranemisia sulle!

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla, että vointisi on parempi!
    Oi nam nam, kuulotaa hyvältä tuo soosi!! Tuota on pakko koittaa jokin kaunis kerta! Kovasti tuo huutaa broiskasuikaleita kaveriksi, testiin..

    t. Pekoni

    VastaaPoista
  4. Pekoni: testattu on kyllä...välillä kanalla, välillä pelkillä kasviksilla. Toimii molemmat :)

    VastaaPoista
  5. Ylläripylläri, minäkin oon flunssassa. Ja syön parhaillaan tulista. Täs on kyllä yks vika mun lautasella: tortillalätty. Mut ei kauheen paha onneks. Sen päällä salsaa, jalapenoo, cheddaria, pekonia ja kananmunaa. Nam! Herkun näköstä toi sun sapuskas!

    VastaaPoista
  6. No voihan räkä, flunssapöpö näköjään jyllää vähän meillä jokaisella :( Paranemisia sullekin Maria! Hei te kaksi, maria ja lila...jos vielä satutte tänne kuikuilemaan...vinkatkaas mulle hyvä ja suht yksinkertainen virkatun kassin ohje jos sellaisen satutte tietämään :) Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Dropsilla on ainakin ihan kivoja kasseja :) Kurkkaapas löydätkö mitään sopivaa sieltä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/kategori_oversikt.php

    VastaaPoista
  8. Mä en ole koskaan tehnyt virkattua kassia ohjeen mukaan. Kerran tein purosta ihan vaan virkkaamalla neliöitä ja yhdistin ne neliskulmaiseks kassiks, sitten virkkasin vielä olkahihnan ja huovutin koko höskän pyykkikoneessa. Siitä tuli aikas kiva. :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos vinkeistä Maria ja Lila! Kurkkasin Dropsia, iiiiihania juttuja sivut täynnä, mutta suoraan en tähän tarkoitukseen löytänyt etsimääni...Täytyy paneutua etsintään paremmin. Jos ois toi virkkaus paremmin veressä, olis kai melko helppoa vaan lähteä työstämään omasta päästä jotain, mutta siinä pisteessä ei vielä olla. Noooh...on mulla aikaa etsiskellä, se vyyhti kuivuu kastamisen jäliltä edelleen vessan lattialla ja näyttää siltä, että menee vielä aika tovi ennen kun se on kuiva :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!