tiistai 17. tammikuuta 2012

Karpin aamupalaherkkuja

Lupasin viime postauksessa laittaa porkkanaleivän reseptiä tulemaan, mikäli leipä osoittautuisi syömäkelpoiseksi. Well, mielestäni se oli hyvää ja tosi täyttävää. Miinuspuolena vähän sama kuin kookosleivässäkin, että se murenee kovin herkästi reunoiltaan. Kyllä tätä silti leikkaamaan pystyy kuitenkin. 
Hyvät täytteet vaan päälle ja herkuttelemaan aamukahvin kera. Lounasaikaan asti pärjää vallan mainiosti!


Lisäksi liitän perään vielä toisen aamiaisidean, jonka tein ensi kertaa äsken, nimittäin (hyvä)karpin mysliä partajugurtin päällä nautittavaksi. Tuoksu on niin hyvä, että uskon maunkin olevan kohdallaan.


       KARPIN PORKKANALEIPÄ



5 munaa
1rkl psylliumia
2dl mantelijauhoja
1dl kookosjauhoja
2 isoa porkkanaa raasteena
1tl leivinjauhetta
päälle auringonkukansiemeniä ja muutama nokare voita


Erottele toisistaan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää keltuaisseokseen psyllium ja anna turvota sen aikaa kun vatkaat valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää keltuaisiin valkuaisvaahto ja sen jälkeen muut aineet sekoittaen. Lisää lopuksi porkkanaraaste.
Voitele leipävuoka ja lusikoi seos vuokaan.Ripoittele päälle siemenet ja voinokareet.
Paista 175c uunissa n.40 min.





       HYVÄKARPIN AAMUPALAMYSLI



2dl kaurahiutaleita
3dl mantelilastuja
0,75dl seesaminsiemeniä
0,75dl auringonkukansiemeniä
1dl kookoshiutaleita
2tl kanelia
ripaus inkivääriä
1rkl hunajaa
1dl omenamehua
2rkl (kookos)öljyä

Sekoita erikseen sekä nestemäiset aineet, että kuivat aineet. Yhdistä seokset.


Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. 


Paista 150c uunissa kunnes kullanruskeita. Sekoita muutamia kertoja paistamisen aikana.
Jatka sekoittamista tovi sen jälkeen kun mysli on tullut uunista, ettei se "klimppiinny".
Lisää halutessasi kuivattuja marjoja tai hedelmiä. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä pussissa.




4 kommenttia:

  1. Tuota leipää pitää ehdotomasti kokeilla :)
    Kurkkaahan arvonnan voittaja blogistani ;) :D Vielä voit vaikuttaa väriin :)

    VastaaPoista
  2. Oi oi oi, minäkö voittaja, iiiiihaaaanaaaaa Lila, kiitos tuhannesti! Ja kokeilkaahan toki Maketsun kanssa, niin leipää kuin mysliäkin! Samalla vielä tänne huikattakoon, etten ole kadonnut mihinkään, vaikkei tekstiä ole taas hetkeen tullut...täällä sitä porskutellaan, edelleen savuttomana suklaata kaksin käsin vedellen, ha ha!

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!