tiistai 21. kesäkuuta 2011

Pikku-Peppi ja vähän muuta...

Kehtaanko edes kertoa....

Ostosmania jatkuu...Tänäänkin löysin jotain hassua ja persoonallista...ollessani ihan ohikulkumatkalla...

Ensinnäkin, tänään ei todellakaan ollut tarkoitus ostaa mitään uutta, vaan pikaisesti hoitaa muutama lentävä asia ja käydä äitini kanssa kahvilla. Niin...ja kuinkas sitten kävikään...

Tosiaan, kävin Indiskassa vaihtamassa sunnuntaina ostamani retromekon. Eilen huomasin että saumassa oli ammottava reikä. Vaihto kävi käden käänteessä ja onneksi mun kokoa oli vielä saatavilla.

Seuraavana suuntasin luontaistuotekauppaan ostamaan lisää edellisessä tekstissä mainitsemiani akupunktiosormuksia. Kiinnostus leviää hurjaa vauhtia :) Tänään neljä uutta sormusta! Myyjääkin nauratti! Itse kun kokeilin sormusta ensimmäisen kerran kunnolla, minulle tuli kovasti unelias olo. Ajattelin ensin, että liekö sattumaa... Kun mainitsin asiasta ystävälleni, joka on aiheeseen enemmän perehtynyt, hän sanoi että väsymys on merkki aineenvaihdunnan kiihtymisestä. Taikasormus toimii siis!
Sivuhuomautuksena sanottakoon että kookosöljyä kokeilin 1tl kahvin joukkoon tänään. Ei hassumpaa, mutta kookoksen mausta täytyy tosiaan tykätä.

Kookoksesta aasinsilta seuraavaan pysähdykseen. Kävin Pick n´Mix:ssä. Sieltä mukaani tarttui 72% appelsiinisuklaata, makukahvia (suklaa-vadelma ja appelsiini cappuccino), sekä luomu kookosjauhoa.




Jee jee, nyt voin kokeilla paljon kehuttua karpeille sopivaa kookos-vuokaleipää. Tässä karpin ateriakirjasta otettu ohje, jos joku muukin innostuu kokeilemaan.


     KARPIN KOOKOSVUOKALEIPÄ (myös gluteeniton)

6 kanamunaa
1,2dl voisulaa
1,8dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
kourallinen auringonkukansiemeniä

Kuumenna uuni 175c, voitele leipävuoka. Vatkaa kanamunien rakenne rikki, sekoita joukkoon voisula. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi siemenet. Lusikoi voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa n.40min

Ajattelin ehkä huomenna kokeilla, miltä tuo herkku maistuu. Leivän makua voi muunnella lisäämällä taikinaan pähkinöitä tai siemeniä.




Niin...siis takaisin tähän päivään...Kuljimme aivan sattumalta erään pikkuliikkeen ohi (nimi taisi olla Mimi), jonka ulkopuolella oli aivan viehättävän suloinen vihreä pellavainen Riiminka Designin 
"Pikku-Peppi"-liivimekko Sisään oli pakko mennä kyseistä tuotetta hipelöimään...Eikä aikaakaan kun olin jo sovituskopissa :) Mekko istui ihanasti päälle ja menee varmasti myös talviaikaan pitkähihaisen paidan, sukkisten ja vaikka säärystimien kanssa. Joo joo, pakko se oli ostaa. Liikkeessä oli muitakin ihania vaatteita, asusteita ja koruja. Varmasti tulee mentyä sisälle vielä monta kertaa!




Teneriffalta ostetut puuhelmet piristivät uutta mekkoa

Mekon taskussa perhoskuosi


Vihdoin kun päästiin sinne kahville, kiinnitin jo toistamiseen huomiota siihen asiaan, että kahvilat ovat pikku hiljaa alkaneet varautua karppaajiin...tai ainakin minusta tuntuu siltä.
Viikonlopun ostosreissulla kahvilasta sai marjasmoothien, jossa oli makeutuksena käytetty hunajaa. Hunajan sai vielä halutessaan jättää pois. Hyvää oli, mutta selkeästi huomasi että se oli tehty rasvattomaan jugurttiin.
Tänään toisessa kahvilassa tarjolla oli ihanan paksua turkkilaista jugurttia mangososeella ja myslillä. Kauniin näköinen ja hyvän makuinen pullankorvike. Hienoa nähdä tämä tarjonnan monipuolistuminen!  
Nyt on karpeillakin mukavampi mennä kahville!

3 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttava mekko..varmasti myös talvella kiva. Monikäyttöinen :)
    Appelssiinisuklaa on varmasti hyvää ja toi makukahvikin. Nam!!

    Käpy

    VastaaPoista
  2. Voi nam, mikä mekko! Kelpuuttaisin minäkin. Ihaniin juttuihin on vain niin "ihana" törsätä... :)

    VastaaPoista
  3. Käpy ja Insensibility: Kiitos, olen itekin hullaantunut mekkoon, ihan mun näköinen vaate. Ja kyllä, törsääminen on joskus vaan niin julmetun kivaa! Makukahvia en ole vielä kokeillut, kun on vanhaa suklaakahvia vielä jäljellä, mutta tuo appelsiinisuklaa oli taivaallista!

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!