lauantai 12. marraskuuta 2011

Herkullinen omenapiirakka a´la karppi


Rakas ystäväni tuli eilen iltaani piristyttämään. Halusin tehdä jotain suht nopeaa ja vaivatonta, mutta silti herkullista kahvin kera nautittavaksi. Siispä pyöräytin omenapiirakan, mikä sopii myös karppaajan suuhun :)


POHJA:
2 kanamunaa
3/4 rkl makeutusta (itse käytin nestemäistä Hermesetasta)
1dl mantelijauhoja
vajaa 1/2 dl soijajauhoja
muutama rkl vehnäleseitä
(1tl vaniliasokeria)
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sulatettua voita

TÄYTE:
1 prk maitorahkaa
2 dl kermaa
1 kanamuna
1 rkl sitruunamehua
(1 tl vaniliasokeria)
makeutusta maun mukaan. Itse laitoin vain pari tippaa, eikä mielestäni kaivannut enempää.

PINNALLE: 
2 omenaa
kanelia

Kuumenna uuni 175c. Voitele piirakkavuoka (ei kovin suurta) ja jauhota se esim. kookoshiutaleilla.


Vatkaa munat ja makeutusaineet vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää munavaahdon sekaan. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Sekoita.
Kaada taikina vuokaan ja esipaista pohjaa n. 10min.


Sekoita sillä aikaa täyte ja viipaloi omenat. Nosta pohja uunista ja lusikoi rahkaseos päälle. Asettele omenat päälimmäiseksi ja ripottele lopuksi pinnalle kanelia.


 Jatka paistamista vielä n. 20min.

Piiraan kruunasi loraus vaniliakastiketta


Erittäin herkullista ja vaivatonta valmistaa. Muutamia havaintoja tuli mieleeni seuraavaa leipomiskertaa silmällä pitäen. Pohja oli tosi hyvä ja toimiva, sopii esim. marjapiirakankin pohjaksi. Liekö kiinni ostamastani omenalajikkeesta, mutta ehkäpä paloittelen ensi kerralla omenat vaikka kuutioiksi niin on mukavampi syödä (vaikkei esteettisesti varmastikaan ole yhtä kaunis). Lisäksi, vaikka monet leivonnaiset paranevat kun saavat tekeytyä jääkaapissa, on tämä piirakka ehdottomasti parhaimmillaan ihan uunilämpimänä!

             Sangen herrrrrrrkulllllllista :)

17 kommenttia:

  1. Ja oli niiiiiin hyvää! Njam :) ja kiitos :)
    Ja nuo kämmekkäät...siis niin suloiset, että sä oot hyvä :)

    T: vilustunut käpynen

    VastaaPoista
  2. Tätähän on ihan pakko joskus kokeilla!
    Väliaikatietona sinulle, hyvin etenee karppaus täällä taas :) Paino on menossa oikeaan suuntaan ja silleen ;)
    Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Käpy: Kiitos itsellesi! (meinasin kirjoittaa Itselleni, hih!)

    Lila: Koita ihmeessä ja kerro sitten mitä pidit! Ja hyvä hyvä että karppiprojektissa puhaltaa taas myötätuulet, tsemppiä vaan kovasti!

    VastaaPoista
  4. No niin, pekoni kävi siellä inglotin meikkausopastuksessa ja ainakin näin opettelevaisena koin sen todella hyödylliseksi.. Sain käsipeilin kanssa seurailla miten se tekee ja mitä tekee..
    Itse siis halusin ihan alkeet, ja tuli kyllä nätti tulos.. Oon itse tosi tyytyväinen ja voisin kyllä suositella.
    Löytyi just sopiva meikkivoide, josta ei tuu niitä hölmöjä rajoja.. Pohja aineita myöten tuli sitten meikkivarastoa laajennettua.. 170e meni siveltimiin, meikkeihin, sillä halusin värit ja aineet jotka sopivat ja joilla onnistun saamaan hyvän lopputuloksen.. Ylensä en paljoa itseeni panosta, nyt päätin pistää rahaa haisemaan.. =)

    Mut tyytyväinen olen kyllä, ja kun sai kertoo toivomukset mitä haluaa, ja itse olisi voinut harjoitella silmämeikin toiseen luomeen, mut mä halusin nähdä uudestaan kun hän teki.. Ja vaikka diilis oli et tunnin meikkaus opastus niin me käytiin koko juttu rauhas läpi, ei opas hoppuillu.. Ja aika ylittyi ainakin vartilla ja sit toinen vartti meni siinä kun katottiin mitä halusin ostaa ja tarkensin vielä tuota meikkaus hommelia.. Eli liikkees olin 1,5 h, rauhassa ja meikeist sain sen alennuksenkin..

    T. Pekoni

    VastaaPoista
  5. Mums, täytyy testiä tota omppua! Linkkaan ohjeen siskolle, mulla yleensä pissii kaikki leipomukset vaiks ois miten simppeli ohje.

    BTW: Sujuvasti liityn kutsumatta keskusteluun noista Inglotin meikeistä. :) Pekoni, ootko ollut ihan tyytyväinen luomivärien pysyvyyteen? Noista löytyy tosi ristiriitaisesti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Moni kehuu kovasti, mutta mulla ja kamulla ei luomivärit pysyneet millään. Oli ilo huomata töissä peiliin vilkastessaan et katos hitto, mullahan on luomivärit kulmakarvoissa asti ja näytän turpaan saaneelta. Tämä siitä huolimatta, että oli normaalit pohjustusaineet alla. :( Harmi sinällään, kun niillä olisi kiva sävyvalikoima. Mut varmaan yksilöllistä tääkin, toisilla pysyy ja toisilla ei. (Jos muuten haluaa edullisia ja pysyviä luomivärejä, niin mulla ainakin toimineet tosi hyvin Grimasin meikit + Coastal Scentsin 88 värin paletti on ollut oikein jees.) Ugh. Olen puhunut, sori että näköjään innostuin avautumaan oikein urakalla. Mut TÄRKEESTÄ aiheesta, hei. ;D

    VastaaPoista
  6. Peksusta en osaa sanoa, mutta mulla on muutamia inglotin meikkejä ja mä oon ollu tyytyväinen, pysyy ihan ilman pohjustustakin aika jees. Mutta kaikki muut luomivärini onkin sitten Grimakselta, sen nimeen vannon :D Loistoluokan pigmentti ja pysyvyys! Ugh! Olen puhunut, ja joo -tärkeestä aiheesta ;)

    VastaaPoista
  7. Se on kyllä jännä miten noi vaihtelee, mulla siis levis ihan totaalisesti ne luomivärit, normaalisti pysyy ihan hyvin. Grimas on kyllä ihan ykkönen, mulla on kanssa niiden luomivärejä, siveltimet (jotka kestää vuodesta toiseen), irtopuuteria ja pari meikkivoidetta - toimii! Isadoran luomivärit on kanssa jees, niillä on ihan kivoja yhdistelmiä neljän värin paleteissa.

    Ja aihehan siis ON tärkeä, en mä tälleen lämpene mistään politiikasta tai säästä. ;D

    VastaaPoista
  8. Olen kyllä kovin tyytyväinen noihin inglotin tuotteisiin. Luomivärit ei leviä, pysyy siistinä koko päivän. Pohjustukset, meikkivoiteet ja irtopuuteri on hyvät.
    Mulla tosiaan ollut ongelma etten saa meikistä siistiä ja pysyvää.
    Ainakin noilla meikkivoiteilla ja puuterilla pohjustetut luomet pysyy siistinä koko päivän.
    Kurja kuulla et jollain huonoja kokemuksia, ehkä toinen sopii toiselle ja toinen paremmin toiselle. Niin se vaan menee!
    Pääasia et on itse tyytyväinen tulokseen ja pysyvyyteen =)

    t. Pekoni

    VastaaPoista
  9. Näyttääpäs herkulliselta! tuota voisin joskus kokeilla vaihtamalla makeutus-aineen sokeriin (olen "allerginen" keinomakeutusaineille ;)

    VastaaPoista
  10. Moikka Pekoni (ja sori Pepper, että "oon kuin kotonani" sun kommenttiboxissa :D)! Tosi hienoa, että värit on pysyneet, hiukanko ois harmittanut, jos kaiken panostuksen jälkeen tuote ei oliskaan ollut sopiva. Ilmeisen yksilöllistä, mulla muut pysyy ihan normaalisti (useimmat tosi hyvin ilman pohjustustakin), mutta noi ei jostain syystä ja harmi kyllä olleet mun juttu. Sääli tosiaan, kun sävyissä löytyis ja hinnatkin on aikas jees. Nauti sä niistä sävyistä munkin puolesta! :)

    VastaaPoista
  11. Acata

    näköjään on kovin yksilöllistä tuo pysyvyys.. Mut meikattiin inglotin tuotteilla ja naama oli valmis n. 12 aikaan.. Meikit pysyi hyvin naamalla (ja siellä missä pitikin) sen 8 tuntia, kunnes pesin pois..
    Mun ongelma on ehkä ollut ennen myös se et ennen vetelin luomiväriä ilman kunnon pohjustusta ja ilman et varistin ylimääräiset siveltimeltä pois ennen levittämistä.. Ja ennen en käyttänyt siveltimiä luomiväreissä, ehkä noilla välineilläkin on sitten väliä.. En tosiaan tiedä. Mut pitää koittaa tota teidän kehumaanne meikkiä ehkä joskus..
    Ja onneksi olet löytänyt tuotteet jotka sulle sopii ja pysyy, eipä oo mukavaa panna rahaa tuotteisiin jotka ei sovikkaan itselle!!

    Ja lisää värimaailmaa tulee toivon mukaan uuden muutaman tunnin meikkikoulutuksen myötä johon olen joulukuussa menossa.. Eli tämä teema jatkuu mulla.. heh.. =)

    t. pekoni (joka vasta 26vuotiaana oppii meikkaamaan ;) )

    VastaaPoista
  12. Hahahahahahahahahaaaaaahhhhhhahahhahhaha...voi kristus että mun on nyt naurukohtaukseni keskeltä lievästi sarkasmia viljellä ja sanoa että VAIN ME NAISET PYSTYMME PÄÄTYMÄÄN KESKUSTELUUN MEIKEISTÄ omenapiirakkareseptin alla :D :D

    Ja Murmeli...joo, koita vaan ihan täydellä sokrulla, mä ymmärrän täysin tuon keinomakeutus"allergian"...Mullakin vähän sama, siksi nykyisin leivonkin vähemmän...ja mielummin jopa korvaan edes pienen määrän esim. just vanilijasokerilla ja syön "happamampaa kamaa"

    VastaaPoista
  13. Pekoni: Oi, kuulostaa ihanalta hemmottelulta toi meikkikoulutus, toteaa Acata, joka ei näin kolmikymppisenä ole vieläkään oppinut meikkaamaan... ;D

    Pepper: No sentään piirakkareseptin alla, pahempi olis, jos oisit ensin naputellut pitkät pätkät sun Nato-, ydinvoima- ja eurokriisikannoista ja sit meitsi jauhais täällä ummet ja lammet meikeistä. :D

    VastaaPoista
  14. kyllä pepper, me pystytään mihin vain =D

    pekoni

    ps tuosta makeutuksesta.. Nyt luultavasti tulee helpommn saamaan tuota steviaa makeutteeksi, sehän on ihan luonnon kamaa, ei siis keinotekoista kuten nuo kaupan makeutukset. Ja nestemmäinen stevia on ehdottomasti parempaa kun jauhemmainen, jauhemmaisessa on kitkerä sivumaku, nestemmäisestä se puuttuu ja makeuttaa hyvin.
    wink wink

    VastaaPoista
  15. Piti kommentoida jo aiemmin, mut mulla oli tahaton blogilakko. Sisko testi tota piirakkaa ja oli vallan herkkua, ISO tattis siis vinkistä! :)

    VastaaPoista
  16. Huomenna kokeilen ohjetta,korvaan kyllä soijajauhon gluteenittomalla jauholla. Kerron sitten miten kävi,lapset tuleevat kylään ja teen myös terveellisen pizzan.

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!