keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kotiseutumatkailua kerrakseen...


No huh, tänään ei sitten ole oikein mikään mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan...Vois äkkiseltään luulla että otsassa kasvaisi suurempikin sarvi tällä hetkellä...Mutta oikeastaan ei, tämä on kaikesta huolimatta ollut ihan hyvä päivä!


Jazzeille siis piti lähteä päiväkseltään. Sain hommattua lipun yhdelle keikalle vielä eilen. Seurueen muut ihmiset, eli omat vanhempani, olivat ostaneet lippunsa jo aikoja sitten. Vielä eilen illalla oli puhe, että sitten puolen päivän jälkeen lähdetään ajelemaan. Tässä tulee jo ensimmäinen takku...

- Miten eri tavoin ihmiset mieltävätkään aikaa. 
Mä olen sellainen ihminen, joka on aina ajoissa joka paikassa ja myöhästelevät ihmiset kiristävät usein mun hermoja. 

Miten sinä ymmärrät käsitteen "Puolenpäivän jälkeen" ? 

No, minulle se tarkoittaa 12.15...viimeistään 12.30. Mulla oli herätyskello soimassa ysiltä, vaikka heräsin jo kasin jälkeen valitettavasti vatsakipuihin...(hiton hitto, se on taas toinen aihe...mitä mä oikein rupeen tekeen jotta saisin sen toiminnan normaaliksi???) No joo, mutta siis halusin että saisin rauhassa laittaa itseni kuntoon ja eväät valmiiksi. (Meillä on aina tapana pitää kahvitauko vähääkään kauppareissua pidemmillä matkoilla :)  ) Ja mikä olennaisinta, halusin varmistaa ettei mua ainakaan tarvitsisi joutua odottamaan. No, 11.30 soitin kysyäkseni että joko on tietoa tarkemmasta ajasta...Juu ei ollut...kaupassa käymättä ja syömättä vielä olivat. Kello tuli siis arvatenkin sen 12.30 ja mä odotan...ja odotan...ja otin sit jo pienet päiväunetkin...kunnes sitten kahdelta vihdoin päästiin lähtemään. Mä laskin kymmeneen ja päätin olla kiukustumatta, eihän se kenenkään vika ollut...me vaan miellämme aikakäsitteet eri tavoin.


Jees, matka meni mukavasti ja evästeltyäkin tuli. Mä olin tehnyt itselleni tällaisena ruokavammaisena karpin minuuttisämpylän, väliin kinkkua, tomaattia ja mozzarellaa. Ja kermakahvit...ai namsk, luonnonhelmassa kaikki maistuu aina kaksinverroin paremmalta!Mä en ole useampaan vuoteen käynyt jazzeilla, vaikka tuossa parinkympin molemmin puolin siellä tuli käytyä aktiivisestikin. Yksi ikimuistoisimpia keikkoja on ollut Björkin keikka Kirjuriluodolla silloin kun se oli lyönyt itsensä läpi. Oli se persoonallinen menninkäinen livenäkin...keijusiipiensä kanssa viipotti lavalla.
No joo, mutta oli aika surulista todeta, miten kaikki tapahtumat ovat nykyään niin pirun kaupallisia... 
...Jazz-katua kävellessä tuntui, ettei silläkään ole musiikin kanssa enää mitään tekemistä...olutta ja lakritsia vaan joka kojussa. 
Tyhmää!Istuskeltiin sitten hyvä hetki yhden ilmaislavan edustalla. Aurinko näyttäytyi vain hetkittäin ja ilma oli yllättävän kolea...
ja minä hölmö otin vielä jäitä lonkeroon. 

 Vilu siinä tuli, vaikka paikalla soittanut Blues Bone oli erittäin miellyttävää kuunneltavaa. 

Yhden kuvan sivusta nappasin vielä siinä vaiheessa kun pojat sound checkas...Varsinaisella keikalla alko hävettää. 


Blues Bone

Mulla on jostain syystä juurtunut tuonne takaraivoon ajatus, että on joteski noloa ottaa kuvia kun joku fuc**ng turisti...Vaikka se ei edes ole niin, mä tiedän!!! Mutta koitan koko ajan opetella tavasta eroon. Asiaa ei auttanut se, että ympärillä pyöri jos jonkinlaista hifistelijää mielettömillä putkillaan ja niin ammattimaisen elkein...Että jos mä oisin siihen sekaan mennyt...se ois ollut kuin Fiat Ferrarien keskellä :D ...seli seli...

No joo...elikkä tuo sää nyt oli vähän se toinen takku sitten...ei tehnyt mieli hengata ulkona. Liian vähän vaatetta päällä, oma syy.


No, ei kahta ilman kolmatta...seuraa ihan huipennus...
Satuttiin menemään lipunmyyntipisteeseen lämmittelemään matkalla sinne varsinaiselle keikkapaikalle...Ja satuttiin katsomaan ohjelmaesitettä...
Huomattiin siinä sitten että netissä on ollut virhe... Bändi jota olimme vartavasten tulleet kuuntelemaan ei esiinnykään sielä tänään, vaan vasta huomenna!!!! 
Ja minäkin olin nimenomaan vielä eilen netistä katsonut tämän päivän ohjelmaa...silloin sielä oli vielä se virhe. OOooouuuuu FFfffuuuuuucccckkkkkk!!!!!!!!

Asiasta kun hieman valitettiin ja hypättiin muutamassa offiisissa, niin saatiin vaihdettua liput huomiselle. Ja nyt kanssaesiintyjätkin ovat kieltämättä paremmat, joten tuuri kai sinäänsä...Mutta se tarkoitti siis sitä, että me lähdettiin suoraan sitten ajamaan himaan... ja huomenna uudestaan.


Mikäs siinä...Me oltiin loppupeleissä kaikki ihan hyvillä fiiliksillä...kaunis kesäilta, oli mukava ajella...
...ja eväitäkin löytyi vielä :) Mä olin ottanut mukaani nektariineja...ja sitä haukatessa mä olin laittanut kameraan ihan täydelliset asetukset (sattuman piikkiin vielä laitan)...Tuli mun paras kuva ikinä...Ihan täydellinen, katsokaa nyt itse!

No joo, että tämmöinen päivä tänään... Nyt ois mentävä untenmaille...huomenna uudet eväät ja nokka takaisin kohti jazzeja, paremmalla onnella :)2 kommenttia:

  1. Hieno kuva, ihanat värit (mahtavat kynnet! :) Kyllä se vain on niin, että ne eväät maistuu ihanalta kun ne syö jossain luonnonhelmassa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marika ja mukavaa saada sinut lukijaksi :D
    Joo, itsekin olin NIIN tyytyväinen tuohon kuvaan! Valokuvaus on hyvin palkitseva harrastus ja siihen jää koukkuun, sen huomaan nyt kun on ollut enemmän aikaa harjoitella kameran käyttöä.
    Kynnet...joo, ne kasvaa hurjaa vauhtia...pakko ois leikata välillä :)Ihailin muuten sinun halloumi-mansikkasalaattia...täytyy tulla kurkkimaan ohje tarkemmin. Halloumi on niiiiin hyvää!

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!