tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kesäherkkuja ja couscous salaattia

Ihanaa, eilisen sadepäivän jälkeen aurinko on tänään suonut meille loistettaan. Pieni pessimisti sisältäni pukkaa sanomaan, että kovasti ne mustat pilvet taas kerääntyvät taivaalle sen näköisesti että kohta sataa ja paljon. Mutta aivan sama oikeastaan...mä olen nimittäin saanut torireissuni tehtyä eikä yhtään haittaisi jos joutuisin muumioitumaan sohvalle hyvän kirjan pariin.




Kävin aamulla kampaajalla ja olin suunnitellut samalla pistäytyväni torilla ostamassa vihanneksia. Ennenkin olen asian todennut, mutta yksi parhaimmista asioista Turussa on tosiaan tori kesäisin. Mä niin nautin siitä kuhinasta ja väriloistosta. Parhaat naurut tosin sain, kun käväisin apteekissa hakemassa seuraavan 3kk:n e-pillerit...Voi nuorta farmaseuttipoikaparkaa, hän rassukka meni asiasta ihan hämilleen, tiputti laatikon eikä oikein osannut päättää mihinkä se niitä tarroja leimailisi. Teki mieli taputtaa häntä kädelle ja sanoa, että "kuule, en ole saanut hetkeen minäkään". Hahahahahah.

No joo, mutta siis päätin tehdä ruoaksi kana-couscous salaattia ja torilta lähti mukaani sitä silmällä pitäen ihanan makeita kirsikkatomaatteja, paprikaa, kevätsipulia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Kylkeen grillattu broisku sokkarilta. Olin jo pysäkillä valmiina lähtemään kun tajusin että mansikat ja herneet oli vielä ostamatta. Pakko oli palata takaisin. MMMmmmmm, huomenaamulla smoothie banaanista ja tuoreista mansikoista!


Toi salaatti on sellainen oma kehitelmä muutamien vuosien takaa. Aivan mielettömän hyvää ja sopii myös tälleen kesäsin grillijuttujen kylkiäisiksi isompiinkin illanviettoihin, kun sitä tulee kerralla aikamoinen satsi. Lisäksi maku vaan paranee kun saa useamman päivän olla jääkaapissa. Laitanpas tähän reseptin, kokeilkaa ihmeessä, ette taatusti tule pettymään!


KANA-COUSCOUS SALAATTI:



grillattu broileri
4 annosta täysjyväcouscousta. Itae käytän aina GoGreenia.
kevätsipuli varsineen
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 paprikaa (esim.pun ja kelt. tulee kivan näköinen)
3 porkkanaa kuorimaveitsellä suikaloituna
kirsikkatomaatteja
2 pkt Apetina salaattijuustoa valkosipuli-oliivi-yrttiöljyssä)
vihreitä oliiveja
cashewpähkinöitä
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
avocado päälle juuri ennen tarjoilua jos haluaa.

KASTIKE:
1 kermaviili
currya



Perkaa kana. Keitä couscous paketin ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen öljyä. Myös kypsään couscoukseen on hyvä lorauttaa vielä tippa, jotta se pysyy irtonaisena.
Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat rouheiksi paloiksi, sekä heitä sekaan tomaatit. Silppua sipuli ja suikaloi porkkanat. Lisää juustokuutiot öljyineen ja muine lisukkeineen. Lisää loraus valkoviinietiikkaa ja toinen öljyä. Lisää vielä cashewpähkinät ja oliivit. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Valmista kastike sekoittamalla pieni määrä currya kermaviiliin. Kastikkeen ei tarvitse maistua voimakkaasti, jotta se ei peittoa alleen salaatin hienoja makuja. Anna molempien tekeytyä jääkaapissa. Maut tosiaan paranevat mitä kauemmin salaatti saa imeytyä.




2 kommenttia:

  1. Haha, voi poikaparkaa, olis varmaan paennu paikalta jos olisit sanonut noin..:D

    VastaaPoista
  2. Hahah, hörähtelin täällä ääneen apteekin pojalle :D

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!