perjantai 27. heinäkuuta 2012

I Love Salsa

Huomasin äsken, että TV1 näyttää tänään klo:17.10 ohjelman Salsa tekee hyvää. Ohjelmasta kerrotaan näin: "Salsaa tanssiessa voi unohtaa arjen - tai jopa löytää elämään uuden alun. Dokumentissa tavataan aikuisten salsanharrastajien ryhmä New Yorkin Harlemissa. Opettaja Tomas Guerrero vetää kaikki mukaan"

Aion ehdottomasti linnoittautua tv:n ääreen tunniksi ja fiilistellä kyseisen ohjelman parissa ja suosittelen teitäkin kurkistamaan edes puolella silmällä.

Varmaan olen useasti maininnutkin, mutta asuessani englannissa tanssin muutaman vuoden aktiivisesti salsaa ja koko se tanssikulttuuri mahtavine ihmisineen ja rytmeineen vei minut aivan totaalisesti mukanaan. Tutustuin harrastuksen alkuvaiheessa kuuteen eri ikäiseen naiseen naapurustostani, joiden kanssa ajoimme useita kertoja viikossa 1,5h suuntaansa Lontooseen tanssiaksemme muutaman tunnin ja sitten takaisin kotiin. Muutama tunti yöunta päälle ja duuniin. Hektistä mutta niin ihanaa...elin ja hengitin salsaa. Matkustelimme pisin englantia erilaisilla Salsa Weekendereillä tanssimassa ja kaksi kertaa osallistuin jopa erään englantilaisen matkajärjestäjän viikon salsamatkalle Espanjaan. Ne reissut olivat kanssa aivan ikimuistoisia. Päivisin oli tunteja, osallistuit jos halusit (ja kaikkihan me haluttiin), ja iltaisin aivan mielettömiä kekkereitä ja  visiittejä Barcelonan salsaklubeille. Tanssin kautta sain niin paljon...Valtavan joukon uusia ystäviä, itseluottamusta, hyvää mieltä ja siihen aikaan todella hyvän kunnon.

Satuin löytämään YouTubesta BBC:n tekemän promopätkän juuri käyttämäni matkajärjestäjän matkoista...ja hauskaa kyllä, minä olin juuri kyseisellä reissulla. Itseäni en ole onnistunut videolta bongaamaan (ei, en ollut baarissa koko ajan...kyllä mä tanssin!), bongaatteko te? Paljon tuttuja siellä kyllä näkyy ja sen hetken salsahitit tuovat paljon muistoja!


Mutta siis...katsokaa ihmeessä se TV1:n dokkari...mutta omalla vastuulla -se saattaa viedä mennessään :D (...tässä hehkutan ja sit se onkin tietty joku ihan paska, hahahah!)

9 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hienolta noi sun salsa-ajat. Harrastatko siis vielä sitä?

  Ihanaa Kyproksen reissua, aika vähissä ollut aurinko tähän mennessä ainakin meillä päin..:))

  ps.ootko huomannut että sulla on vielä kommenttiboksissa noi hankalat sanavahvistukset käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomeen kun takaisin jalkauduin ni kävin muutamilla ns. tunneilla, mutta turhauduin täysin erilaiseen opetustyyliin ja muutenkin se oli täällä silloin vaan niin erilaista. Satunnaisesti olen tanssinut, mutta nyt kun noita salsakouluja on tullut kuin sieniä sateella, on mun rohkeus rakoillut ja ne on kyllä ihan hirmu kalliita myös. Mutta tavoitteena olis jatkaa ilmanmuuta.

   Kiitos matkatoivotuksista, kyllä sitä aurinkoa tosiaan kaipaa...niin ja hyvää seuraa ja ruokaa ja kaikkea :D
   Hei ja tääks ku sanoit noista sanavahvistuksista...mä luulin ettei mulla ole mitään, ku itse en voi sietää niitä! Mahdoinkohan saada ne pois? Ilmoitelkaahan muutkin jos niitä vielä kysellään!

   Poista
 2. Sattumalta katsoin juuri tuon ohjelman ja sitten tulin blogiisi...=) Tykkäsin ohjelmasta ja välillä nousin sohvalta tanssahtelemaan minäkin, oli tarttuvia rytmejä. En ole käynyt salsatunneilla, mutta zumbaillessa kokeiltu muutamia salsan perusaskelia, tuntuu tosi kivalta ja mukaansatempaavalta tanssilta.

  Ihanaa matkaa minunkin puolestani, nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava sattuma :) Joo, mä tykkäsin kanssa...paljon löytyi juttuja joihin kykeni itse samaistumaan ja se tanssin tuoma hyvä fiilis huokui noistakin ihmisistä! Nyt vaan lähdet tanssimaan, perusaskelilla pääsee jo hyvään alkuun :) Ja kiitos, varmasti nautin matkasta!

   Poista
 3. Oooo! Jokunen viikko sitten löysin itseni opettelemassa bachatan askelia, ja siitä jäi taas kipinä. Bachatan lisäksi soitettiin myös mm. salsaa. Jossain vaiheessa opettelen! Täällä on aktiivinen porukka, ja tuota bachataa pääsisi tanssimaan melkeinpä viikoittain.

  Rakastan tanssia, vaikka omalla kohdallani se onkin ollut pitkän aikaa "tanssia", eli enimmäkseen kuntosalin Bodyjam-tunteja tai zumbaa. Esikoisen ollessa vauva kävimme yhdessä mama-salsassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Bachata on kanssa NIIN ihanaa...sellaista letkeän soljuvaa. Minä kun puhun salsasta, niin siinä oikeastaan yhdistyy nuo kaikki tyypillisimmät, salsa, marenque, cha cha, bachata, zouk ja reggaeton...Kaikki tyylit ovat yleensä tavalla tai toisella yhdistettynä kekkereissä. Mamma-salsa :) ihana idea! Tsemppiä tanssiharrastukselle!

   Poista
 4. PS. Ei ole enää niitä sanavahvistuksia.

  VastaaPoista
 5. Eksyin blogiisi :) Kiitos mukavista ruokaohjeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan ja kiitos kun jätit merkin itsestäsi :) Toivottavasti syntyy herkullisia pöperöitä ja resepteistä on iloa :)

   Poista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!