maanantai 13. kesäkuuta 2011

Pala taivasta...

Maanantai...tylsä, sateinen, puuduttava maanantai...

Mikäs sen parempi päivä piristää mieltä leipomalla kakku :)

No ei nyt aivan...näin ylipositiivinen en itsekään usein jaksa olla. Tunnustetaan, että olin saanut pynnön eräältä läheiseltä ihmiseltä leipoa kakku juhannukseksi. Koska seurueen lähes kaikki jäsenet karppaavat, tulisi kakun olla heillekin soveltuva. Ei siis vehnäjauhoja eikä sokeria.
Vaikka karpannut olenkin jo jonkin aikaa, en ole pahemmin leiponut mitään, ainakaan kakkuja. Yhden lime-juustokakun äitienpäiväksi tein, mutta vaikka se oli ihan ok, en tekisi sitä uudestaan. Oli siis aika bongailla uusia reseptejä ja lähteä tekemään koevedosta. Tästä tämä Kakku-maanantai siis sai alkuunsa.

Tuunasin hieman löytämääni ohjetta, tällainen siitä tuli...
Niin, ja makukin oli hyvä...ehkä juhannukseksi muutan hieman pohjan aineiden suhdetta. Tuntui että vehnälese puski sieltä hieman läpi...

                   Suklainen Juustokakku



100g voita
100g 70% tummaa suklaata
2dl mantelijauhoa
1,75dl vehnäleseitä
0,25dl seesaminsiemeniä
2 kanamunaa
2dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
(1tl vaniliinisokeria)
1,5rkl nestemäistä Hermesetasta / muuta makeutusta 
(tippa jotain kermalikööriä...itse lorautin Expresso Dooleys:iä)
4-5 liivatetta
n.1/2 dl vahvaa kahvia

Sulata voi ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes sulanut. Lisää seokseen mantelijauho, vehnäleseet ja seesaminsiemenet. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. (halkaisija n.24cm) Laita pohja jääkaappiin tekeytymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa erikseen kanamunat ja kermavaahto. Lisää kermavaahtoon makeutukset. Vatkaa kevyesti molemmat erikseen tuorejuuston joukkoon. Lisää halutessasi tilkka likööriä. 
Kuumenna kahvi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kahvin joukkoon. Jäähdytä hieman. Lisää ohuena norona tuorejuustoseokseen varovasti sekoittaen. Anna jähmettyä hetken ennen kuin kaadat seoksen pohjan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.

...Nautinnollisia herkkuhetkiä...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!