torstai 3. tammikuuta 2013

Hola!Sain viime syksynä toteutettua yhden pitkäaikaisista haaveistani. Olen monta vuotta haaveillut meneväni opiskelemaan espanjaa, mutta se on aina kaatunut aikataulujen mahdottomuuteen: Busseilla kulkeminen ja vaihtelevat työvuorot ovat estäneet mua löytämästä sellaista kurssia, johon joka viikko ehtisin. Nyt kuitenkin onnistuin sellaisen löytämään ja aattelin, että enää ei ole syytä olla osallistumatta. Heitin nimeni listaan ja maksoin kurssimaksut ennen kuin ehdin alkaa epäröimään ja keksimään syitä miksi en menisi.

Miten se onkaan, että aikuisiällä on paljon vaikeampi mennä ensimmäistä kertaa uusiin tilanteisiin ihan yksinään. Tai en tiedä teistä muista, mutta mua ainakin jännitti.
Hah, ja kun jännittää, pääsee suusta kaikenlaisia rupisammakoita. No ei tässä tilanteessa varsinaista sammakkoa päässyt, mutta sisääntulo oli muuten aika koominen ja unohtumaton...
Minä nimittäin marssin sinne luokkaan silleen "as relaxed as ever"-meiningillä ja täräytin ilmoille "Moooooi". (Inhoan nimittäin sitä suomalaista tapaa, kun tullaan uuteen tilaan jossa on uusia ihmisiä ja kukaan ei sano toisilleen mitään, ei anna katsekontaktia ja kaikki hautautuvat vaan siihen omaan pikku kuplaansa ja alkavat putsailla kynnenalusiaan!) 
Nooh, paikalla jo olleet kurssikaverit eivät siinä kohtaa sanoneet mitään, mutta opettaja katsoi mua pitkään...ja pienen hiljaisuuden jälkeen vastasi mulle"Hola!"...sellaisella tietyllä äänellä, you know, kun tiedät ryssineesi ja pahasti. Hahahaha...en tiennyt itkeäkö vaiko nauraa. Menin siitä hiljaa omalle paikalleni ja aloin putsailla kynnenalusia!

Ihan hauskaksi porukaksi tuo meidän ryhmä on muodostunut. Mun yllätyksekseni (ja vähän harmiksikin) mä olen kaikkia muita huomattavasti nuorempi. Muut ovat varmaan joko eläkkeellä tai ainakin eläkeiän kynnyksellä ja se luonnollisesti vaikuttaa siihen tahtiin millä kurssilla edetään...Kyllä se vaan on fakta, että hammasta purren välillä kuuntelen jotain äänitettä kolmatta kertaa yleisön pyynnöstä, kun itselle juttu aukesi jo ensimmäisellä yrittämällä...ja edelleen ympäriltä kuuluu tuskaisia huokaisuja, kun senor takapenkillä ei edelleenkään ymmärrä...
Mutta on sitä ihan mukavasti jo juttuja opittu...pääsisi vaan pian kokeilemaan käytännössä...vaikka Barcelonaan :)


8 kommenttia:

 1. Sinä olet ihana ja niin palannut <3
  Olikin jo kovasti ikävä sinua ja juttujasi, kiva kuulla sinusta!
  Ihanaa ja onnellista vuotta 2013 sinulle! Toivon sen tuovan sinulle paljon ihania asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Lila <3 <3 Kiitos lämpimästä vastaanotosta!

   Poista
 2. No Hola!Kiva kun kävit kommentoimassa:)
  Nähdään taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehdään :) Kurkkimassa puolin ja toisin!

   Poista
 3. Juuri tuon tahdin hitauden takia minä olen välttänyt kaikkia muita julkisen tahon järkkkäämiä ja kaikille avoimia kursseja. Kesäyliopisto on poikkeus kielikurssiensa osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä on puolensa...toisaalta tosiaan harmittaa..ja sit taas kun huomaa ettei itselläkään ole kauheesti aikaa viikolla itseopiskeluun, niin tahti on semihyvä..Ja on the other hand, jos vaatimustaso olis siellä korkeammalla, niin ehkä sitä aikaa panostaa löytyis itseltä pakostakin enemmän...Mene ja tiedä, mutta tää oli jo voitto itselle et menin :)

   Poista
 4. Pitäisi itsekin mennä kielikurssille.

  Koska harvakseltaan joudun aikuisiällä kieliä käyttämään, ne tuppaavat minulla ruostumaan, enkä pidä siitä.

  Voimia toistoihin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä Anna...se on sellaista itsensä haastamista :) ja sit voi vaikka palkita itsensä matkalla..ku se ois sit vähän niinkuin opintomatka, eikö? :D

   Poista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!