torstai 16. elokuuta 2012

Kypros Part 2 - Salomonin talolla

Tervetuloa Salomonin talolle rakkaat ystävät!Ystäväni tosiaan ostivat talon seitsemän vuotta sitten. Salomonin talo on vanha kyproslainen "stone house" jolla on vahva historia. Talon omistivat ennen eräs toinen brittipariskunta, jotka myivät talon pakon edessä vasta vanhoilla päivillään. He olivat aikanaan kylän ensimmäiset brittiasukkaat. Nainen on kirjoittanut kolme kirjaa, joissa talo kyproksella on erittäin keskeisessä asemassa. Ennen heitä, kauan sitten, on talossa asunut suuri paikallinen perhe, joilla on ollut karjaa ja muita eläimiä. Nykyinen olohuone on toiminut karjasuojana ja keittiö on ollut elintilana koko perheelle. Pihan jännästä "vesikaukalosta" on haettu vesi koko kyläläisille.

Ystävieni ostettua talon, siellä oli paljon jäljellä vanhaa irtaimistoa, joita he ovat myös haluneet vaalia. Talossa on ihana fiilis...hyvä karma. Se on osittain rakennettu maan alle. Talon keskipisteenä on iso "cortyard" jossa kokoontua ja viettää aikaa. Hauskana yksityiskohtana jokaiseen kolmeen makuuhuoneeseen mennään omista sisäänkäynneistään pihan kautta. Oli ihanaa kirmata pihan poikki pelkkä pyyhe päällään suihkuun :)
Katolla on vielä erillinen kattoterassi josta on näkymä merelle. Pihalla kasvaa viinirypäleitä, sitruunoita, klementiinejä ja appelsiineja. Viinirypäleet olivat juuri maukkaimmillaan.

...Kurkistakaa itse...yksi kuvahan puhuu enemmän kuin tuhat sanaa...

Keskuspiha peittyy kasvustoon. Edessä näkyvät ikkunat olivat minun huoneeseeni. Yläovet vievät ystäviemme makuuhuoneeseen.Courtyard


Tästä haettiin aikanaan vesi koko kylään


Vettä vettä, kana pyörtyy ;)

Kattoterassilta siintää meriSitruunat olivat vielä raakojaHieman eriltä maistuivat kuin K-kaupan kaveritAamiaista ulkona

ja sisällä kun ulkona alkoi jo 8.00 olla liian kuuma

pinaattipiiraat ja halloumipiiraat olivat ihan parhautta


Näkymää keittiön ikkunasta

ihana, alkuperäinen katto

olohuonetalosta löytyneitä todella vanhoja ruukkujatämä ihana prinsessasänkykin on jo vanha ja alkuperäinen

Tässä on tehty leipää kaaaauan sitten
Kutsumattomia pikku vieraitaTämä siis varjossa

Yksi ihanimmista asioista koko reissulla oli paikallisten ihmisten valtava ystävällisyys ja aitous. Pienenä esimerkkinä se, miten yksi naapuri toi aamuisin meille aina tuoreita viikunoita, kesäkurpitsoja ja munakoisoja. Kerran saimme myös uunituoreita pannareita, mutta valitettavasti muurahaisarmeija ehti niiden kimppuun ennen meitä. Toinen esimerkki oli eräästä naapurista, joka kulki talomme ohi aina aamuisin viedessään koiraansa pissalle. Ensin hän huusi aina Good Morning meille ja eräänä aamuna hän tuli ohi ja huikkasi "Hyyvaa Huomeenta" Aaaaaaw, minusta tuo osoittaa jotain niin valtavaa ystävällisyyttä. Hän oli nähnyt vaivaa etsiessään netistä suomalaisen toivotuksen ja hänen oli pakko kulkea koko matka talolle hokien sitä mielessään jottei unohtaisi. Bless!
Toisin kuin britit (pakko sanoa, ystäväni mukaanlukien) yritin itse joka paikassa sanoa edes jotain kreikaksi ja osoitin kiinnostusta kieltä ja kulttuuria kohtaan, se on mielestäni vaan kohteliasta. Kaikki britit joiden kanssa juttelin matkan aikana myönsivät silmää räpäyttämättä, että eivät puhu kuin pari sanaa kreikkaa vaikka ovat jopa asuneet siellä yhtäjaksoisesti yli 6 vuotta. Häpeällistä sanon minä ja uskon aidosti, että viikon jälkeen "puhuin" enemmän kreikkaa kuin suurin osa heistä. No, eiväthän he pahemmin syö paikallista ruokaakaan. Paikallinen olut sentään kelpaa.

5 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä - kaikki paitsi ötökät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ötökätkin kummasti vaan sopivat sinne ympäristöön..kaikki sulassa sovussa :) Mulla oli oikein rattoisaa katsella sitä ensimmäisen kuvan toukan rallaamista tuolia ylös alas :) Ja se paksu, mikä lie mato vaan ilmestyi siihen keskelle laattoja yhtäkkiä. Hetkeä ennen näimme jättimäisen gekkon ja tulimme siihen tulokseen et se oli varmaan jättismatoa kuljettanut :) Siellä oli lisäksi sellaisia (kuulemma) vihreitä pieniä sammakoita, jotka pitivät aivan järjetöntä meteliä, ihan kuin joku kone olisi lähistöllä käynnistynyt. Koskaan en niitä onnistunut näkemään.

   Poista
 2. Just samoin meinasin kommentoida :) Olispa ihanaa kun asuis kavereita jossain ulkomailla johon voisi mennä kyläilemään ja tutustumaan oikeaan elämään turistikohteiden ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan eri kosketuksen saa kaupunkiin ja kulttuuriin kun asuu ja liikkuu paikallisten keskuudessa. Onhan niitä couch surfing juttuja jos rohkenis kokeilemaan joskus...elämys se olisi varmasti sekin :)

   Poista
 3. Kivoi juttui ja oot onnen pirkko, kun on tuollainen mesta missä vierailla.

  VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!