maanantai 5. joulukuuta 2011

Niin hyvää ettei sanotuksi saa...

Voi miten eri tavoin sitä asennoituikin alkavaan viikkoon, kun tiesi että huomenna on pyhä. Maanantai ei tuntunut lainkaan ahdistavalta ja tunkkaiselta. Olo oli hyvin nukutun yön jälkeen virkeä ja jaksoin jopa vetää hatusta taas uuden "Sata ja yksi asiaa mitä voit tehdä vessapaperirullasta"-idean.  -Niitä perinteisiä itsenäisyyspäivän kynttilöitä väkrättiin duunissa antaumuksella :)

Kotiin päästyäni sohva kovasti koitti mua huudella syleilyynsä, mutta hommaa oli sen verran paljon, että vastustin kiusauksen...(täpärällä oli, mutta kuitenkin!)
Olin luvannut leipoa äidilleni kuuluisan "bravuurikakkuni"...Se on vaan ihmiset ihan SYNTISEN HYVÄÄ, joten nyt jos koskaan uskallan sanoa että kokeilkaa ihmeessä! Acatakin, pistä se sun systeris leipomaan taas, tai yllätä hänet ja tee itse. Vaikea tämä kakku ei ole, mutta hieman siinä on sitä sadan kipon "sekoita sitä, yhdistä tätä"-meininkiä. Mutta siis, kaiken vaivan arvoinen! Päälliseltään hieman muistuttaa sitä aiemmin postaamaani karpin juustokakkua...mutta karppia tämä ei ole!


TAIVAALLINEN KAHVIKONJAKKIJUUSTOKAKKU

15 kpl Bastone keksejä
4 rkl sulatettua voita
300g Hovi maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
3/4dl kahvikonjakkia (tai viskiä, Baileyskin sopii)
1dl tosi vahvaa kahvia
6 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
2 valkuaista

Hienonna Bastonet muruiksi. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka kevyesti. Painele keksimurut vuoan pohjalle ja paista 150c uunissa n.13min. 



Anna pohjan jäähtyä kunnolla. (näin talviaikaan se tapahtuu nopsaan ulkona) Valmista sillä aikaa täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaisten joukkoon tuorejuusto, sokerit ja kahvikonjakki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. 



Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto kevyesti vatkaten juustoseokseen. Puserra liivatteista vesi ja liuota ne kahvin joukkoon. Jäähdytä seosta hieman ja lisää se sitten ohuena nauhana sekaan kevyesti sekoittaen. Anna hyytyä tovi (n.5-10min) ja kaada seos sitten pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielummin seuraavaan päivään. Koristele suklaahipuilla.



Valitettavasti nyt en pysty liittämään kuvaa valmiista kakusta, sillä hyytyminen on edelleen vaiheessa ja tätä kakkua ei tällä kertaa tarjoilla minun kahvipöydässäni :)


Saatuani kakun valmiiksi, päätin samalla vaivalla (ja sotkulla) leipoa vähän pipareita eilen tekemästäni taikinasta. Taikina on kyllä tosi hyvä, mutta joka vuosi tappelen sen kanssa, että saan taikinan irtoamaan kulhosta jääkaapissaolon jälkeen. Taas meinas mennä hermot ja vääntyä parit veitset. 


Prkl

Hirveästi kun ei takinan sovi lämmetäkään, jotta leipominen sujuu hieman kivuttomammin. Jos joku intoutuu tätä taikinaa kokeilemaan, niin suosittelen että ottaa vaikka 15min ennen leipomista sen jääkaapista vege. Maku on kyllä mitä parhain!
Leivoin tänään neljä pellillistä ja taikinaa jäi vielä n.puolet, joten kyllä tästä satsista ainakin kahdeksan pellillistä pipruja tulee, jos ei jopa enemmän.


HERKULLISET JOULUPIPARKAKUT




2,5dl siirappia
reilu 1 dl sokeria
250g voita
2tl kanelia
2tl inkivääriä
1tl neilikkaa
2tl kardemummaa
0,5tl pomeranssinkuorta
2 kanamunaa
n.10dl vehnäjauhoja
3tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Paloittele voi suureen kulhoon ja kaada siirappiseos haaleana voin joukkoon. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää vehnäjauhot taikinaan, varo turhaa vaivaamista. Anna taikinan olla viileässä ainakin seuraavaan päivään. 
Paista 225c uunissa n.5min.

Köyhän miehen kaulin

 Mmmmm...nam!  

Pakko vielä loppuun todeta...vaikkei saa nuolaista ennen kuin tipahtaa...mutta...ensi lauantaina, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan...saattaa olla ripaus rakkautta ilmassa <3 <3 <3 Mulla on lievästi vaikeuksia koittaa jaksaa tämä viikko.

4 kommenttia:

  1. Slurps... Kyllä nyt täytyy laittaa sisko asialle, mulla pissii noi leipomukset. Aina. Kaikki. Aina. :D Mut vaikuttaa ihan jumalaiselta herkulta, täytyy testiä!

    Ooo, mitäs romanssia siellä on ilmassa? Kuumat treffit? :)

    VastaaPoista
  2. Joo, sisko leipoon pian pian, tää on ihan parasta!
    Niin ja joo...kuumat treffit todellakin (mikäli sikäli nyt käyvät toteen)...paa lueskellen aiempia itkuvirsiäni, tää on tämä tapaus "kaksi vuotta sitten erottu, mutta ei kuitenkaan pystytä pysymään täysin erossakaan". Rakkaus rakkaus...vai silkka hulluus, mene ja tiedä. Mutta sen tiedän että rakastan.

    VastaaPoista
  3. Täytyy perehtyä historiaan. Tiedä nyt sitten mitä tässä pitäisi toivotella, mutta toivotaan siis, että lauantaista tulee just sellainen kuin toivoitkin! :)

    VastaaPoista
  4. oijoi kun kuulosta hyvältä sun kakkunen!
    Joku kerta väännän jonkun herkullisen karppikeksin, loput sitten voin käyttää pohjana.. Eli kappia koitan tehdä tästä.. nam..

    Ihanaa ihanaa, rakkautta siis ilmassa <3
    peukut pidän pystyssä sun puolesta! =)

    t. pekoni

    ps. mitä työasioihin, niin mein lto on täys blondi ja mulla palaa kiinni sen kanssa, tai oikeestaan meillä kaikilla 4..
    Mä haluun takas!!! nyyh..

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!