maanantai 3. lokakuuta 2011

Kupla katossa...suomeksi VESIVAHINKO

Nyt ihan pikainen postaus kun tässä koneella notkun...Kuvia lisään kunhan jaksan ja ehdin...

Miksi aina kaikki hyvä päättyy johonkin kurjaan? Miksi sanotaan että ei makeaa mahan täydeltä?
Ihana viikonloppu hyvän ystävän seurassa. Shoppailua yli varojen (kävelykengät, paita, shamppoo ja hoitoaine, askartelujuttuja, meikkilaukku, säilytyslaatikoita ja vaikka mitä). Käytiin lauantaina vielä 3+1-päivillä sokkarilla. Sitten syömässä ja parilla Irish Coffeella viihtyisässä raflassa.

Ystäväni sai jollain taikaiskulla mut intoutumaan järjestelemään ja putsaamaan mun kaappeja. (???) Viisi muovikassillista kamaa meni roskiin, toiset viisi ystävälleni, yksi kassi kamaa duuniin ja kaikki jäljelle jäänyt paremmin organisoituna kaappeihin. Onhan mulla muutama juttu vielä tekemättä, mutta se on pientä. Tuollainen kunnon siivous ja tavaroiden järjestely on sitä mitä mä vihaan...sain nytkin ihan kunnon ahdistuskohtauksia, mutta ystäväni oli niin ihana ja hänellä oli langat koko ajan käsissä ja selkeä suunnitelma siitä mihin kaikki kuuluu. Oli askarteluhyllyä, lankahyllyä, työpaperihyllyä ja vaikka mitä. Makuuhuoneen ja vessan kaapit ovat nyt järjestyksessä, vanhat meikit ja kempparit tyhjennetty vessasta ja kenkähyllystäkin hankkiuduttu eroon niistä "ihanat, mutta en enää käytä / en ole kertaakaan käyttänyt"-kengistä.

Nooh, mutta se varjopuoli....Sunnuntai aamuna aamukahvilla ystäväni kysyi mikä kupla mulla on katossa...
Voooooiiiii Viiiiiitttt********* 
...näyttää siltä että yläkerrasta vedet tulleet mun keittiön katosta...
Lautasen kokoinen vesipussi. Tässä joutu taas kasvotusten oman avuttomuutensa kanssa. Mitä minä mistään vesivahingoista tai putkista ymmärrän...Kenelle minä oikein soitan? No, päivystysnumero löytyi ja joku kundi tänne päiväuniltaan porhalsi vahinkoa katsomaan. Hän vei asian eteenpäin ja tänään sain tiedon että huomenna tullaan kattoa katsomaan. Voi helkutti, mä oon ihan paniikissa, et mitä sieltä löytyy...mitä nyt alkaa tapahtuun...meneekö mun ihana keittiö nyt pilalle...kuka korvaa...Kääk Kääk Kääk! Keittiön yläkaapin päällä on nyt pesuvati siltä varalta että se pirun kupla puhkeaa ennen huomista. Mahtaako sekään riittää, ties kuinka paljon vettä sieltä tulee.

Tällaista siis päällimmäisenä murheena mielessä nyt...Onko kellään kokemuksia vesivahingoista?

8 kommenttia:

  1. Voi ystävä hyvä, kylläpä taas tuuri kävi sulla.. =(
    Mulla ei pahemmin mitään kokemusta vesivahingosta.. Mut sen tiiän et sun korvattavaksi tommonen ei tule, vaikka sun kattojas lähettäis repimään. Jos se on jonkun vika, eli esim jättänyt vedet valumaan tms niin hänen vakuutus ilmeisesti maksaa tuhot. Tai jos vaan kenestäkään riippumattomasta syystä niin taloyhtiö tai heiän vakuutus maksaa..
    Ja sitähän ei tiedä mitä paikkoja revitään auki, kun ei tiiä miten laajasta vahingosta on kyse..
    Mut jos sun keittiötä revitään auki, niin et sä sitä maksa.

    Toi on kyl kökkö homma! Koita olla stressailematta, asiat selviää aikanaan, ei kannata panikoida kun ei tiedä mitä vahinkoa siellä on tullut!

    t. Pekoni

    VastaaPoista
  2. Voi Paska! Mulla on asiasta omakohtainen kokemus. Tosin mä asun ylimmässä kerroksessa ja katto yksinkertaisesti vuoti. Sitä korjattiin pariinkin otteeseen ja vika kerralla kuivuri kuivatti ( huuti nurkassa) kuukauden. Katon vuoto kohdalta, asunto oli "paketissa! hirvee sotku ja ääh, inhoon epäjärjestystä. Toivottavasti selviät vähemmällä, en halua olla inhottava, mutta kandee ottaa tosiasiat huomioon ja varautua pahimpaan. Eipähän tule pettymyksiä ja oikealla asenteella selviää vittu mistä vaan :))))

    VastaaPoista
  3. Wau! Ihan huippu blogi :) Päädyn vahingossa sivuillesi, ja loistavavia karppausjuttuja. Tein uunilohta ohjeellasi ja enpä ole koskaan syönyt noin hyvää lohta, nam!

    VastaaPoista
  4. Pekoni ja Maketsu: Joo, onhan tämä paska tsäkä, mutta pahimman stressin yli olen taas jo päässyt, kun tilanne lähti vihdoin aukeamaan. Kuvitelkaa, että ne tuli vasta tiistaina katsomaan vahinkoa (aika rohkea päätös mielestäni, lykätä asiaa maanantain yli siis). Sain kuulla että yläkerran kylppäristä vesi peräisin...En edes halunnut tietää yksityiskohtia...alkais vaan turhaan vituttaa jos sais kuulla että "Reino" on sammunut suihkukaivon päälle tai "Irmalla" on pää pöntössä. Well, siellä on nyt kuivurit, mun kupla on puhkaistu. Enää ei pitäs tulla vettä. Kuukausi menee varmaan kuivatellessa, sitten tulee kosteusmittaukset mun kattoon ja fiksataan mun katto kuntoon. Eli jos suunnitelma pitää loppuun asti, niin mä taisin slvitä onneksi tosi vähällä. Mutta toivon sydämestäni että vauriot olis niin suuria muualla, että vihdoin herättäis putkirempan tarpeeseen. Well, aika näyttää.

    Ja Päivi: Voi tuhannet kiitokset palautteestasi, lämmitti sydäntä :) Ja ihanaa että kokeilit reseptiäkin! Otaksun että karppaat sinäkin. Kovasti tsemppiä ja poikkeahan uudestaankin :)

    VastaaPoista
  5. Hienoo kuulla et asiat on selvitetty!! Voi nyt.. perin outoo toimintaa jos vetkutellaan vesivahinkojen kanssa. Kyl ne tarttis tulla saman tien kattomaan ettei vahingot ainakaan suurene!! Outoa. Mut onneksi on asiat selvinnyt!

    Ikävöin muuten hirveesti meidän viimevuotista ryhmää. Sitä havainnointien kirjaamista, innokkuutta havainnoida lapsia mahd paljon/hyvin, pienryhmiä.. Me alotettiin "puhtaalta pöydältä" homma, ja koitetaan hakea hyvää toimintatapaa, joka sitten jonkun verran luo kitkoja. Onneksi siellä on muutama kenelle saan manailla, ettei ihan täysin pimahda. Mut eiköhän se kun saadaan toiminta kunnolla käyntiin..

    Edelleen ois kiva nähdä ja vaihtaa kuulumisia. Katsellaan kun meno tässä vähän rauhoittuu niin jos kerkiäisi??

    t. Pekoni

    VastaaPoista
  6. Lainaatko mullekin sitä sun ystävää...? ;)

    No voi hitto mikä vahinko, toivottavasti järjestyy nopsasti ja näppärästi! Mun kämpän kautta ammoin korjattiin seinän sisällä haljennutta putkea ja se ei ollut mikään erityisen näppärä projekti. Kauhee hole keittiön seinässä, keittiön kaappien sisältö pitkin muuta kämppää, jääkaappi olkkarissa telkkarin vieressä ja laastipölyä ihan joka paikassa. Räyh. Paras hetki oli, kun remppapojat yllätti mut suihkusta, kun tulivat tunti sovittua aiemmin... XD Sun remppa ei voi mennä ainakaan huonommin! :)

    VastaaPoista
  7. Heippa Pepper! Mitä sulle kuuluu? Just tajusin, etten ole lukenut bloggailujasi vähään aikaan. :)

    VastaaPoista
  8. Heippa Maria,
    kiva kun oot kaipaillut...Barcelonasta kotiuduttu tänään, kamerassa yli 600 kuvaa odottaa valikointia ja takataskussa monta tarinaa...jahka jaksaa keskittyä kirjoittamiseen, eli watch this space :D

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!