torstai 7. heinäkuuta 2011

Uunilohta chilipotkulla



Mä en ole mikään velho kalaruokien suhteen, vaikka muuten ruoanlaitto ja kikkailu keittiössä onkin lähellä sydäntäni. Tässä yksi lempiresepteistäni, joka ei koskaan petä herkullisuudellaan ja helppoudellaan. Ja tottakai, tämä sopii meille karpeillekin :)


3-4lle

n.700g merilohifile
iso sipuli
n. 3 porkkanaa
2 prk smetanaa
1 prk kuohukermaa
sitruuna
tilliä
Chilirouhetta n.1-2tl /maun mukaan
dijon sinappia 2 reilua tl
rosepippuria
suolaa ja (sitruuna)pippuria


Voitele uunivuoka ja laita kala vuokaan nahkapuoli alaspäin. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Mausta merisuolalla ja pippurilla. Paloittele porkkanat ja sipulit sopiviksi paloiksi ja asettele vuokaan kalan ympärille. 



Sekoita keskenään smetana, kuohukerma, chilirouhe sekä dijon. Kaada kalan ja kasvisten päälle. Silppua pintaan reilusti tilliä, sekä ripottele oman maun mukaan rose´pippuria.


Kypsennä 200c uunissa n.20-25min.



Tarjoile esimerkiksi höyrytettyjen kasvisten tai kukkakaalimuusin kera.



                       ...Just enjoy...

2 kommenttia:

  1. Ai vitsi! Mä just söin mahan täyteen, mutta voisin kyllä tätä vielä maistaa jälkkäriks. :D

    VastaaPoista
  2. ha ha ha...Nooh, säästä toiseen päivään ja ota jälkkäriks mielummin maraboun 70% minttusuklaata pala tai kaksi ;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit kommetoimassa. Kiitos jo etukäteen ja tulehan toistekin!